Inleiding bijdrage De Wadden

werkstuk aardgas
werkstuk toerisme
werkstuk molens
werkstuk zeehond
Leeg.gif (132 bytes)
Stuur ons een emailtje
Schrijf in ons Gastenboek
Breng een bezoek aan onze homepage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waddebat
Het Waddebat is een digitale discussie, bedoeld voor leerlingen van het middelbaar onderwijs. Het is een samenwerkingsverband van De Digitale School en Het InterWad.
Dit werkstuk is geschreven door leerlingen van PC basisschool "De Wadden" uit Haarlem.
Logo basisschool De Wadden

toerisme  Toerisme, hoe lang nog?

Ons land wordt ook bezocht door mensen uit verre landen. Uit Amerika, Canada of Japan. Die mensen komen niet met hun eigen auto. Ze moeten eerst een verre reis over een oceaan maken. Daarom reizen ze met een vliegtuig.
De toeristen komen meestal om dingen te zien. Ze komen bijvoorbeeld ook naar de Waddenzee of naar de Waddeneilanden. De kans bestaat dat toeristen wegblijven uit het Waddengebied. Want sommige mensen gooien vieze dingen in de zee. En met die aardgasboringen, dan komen de toeristen ook niet veel meer.
Een bekende trekpleister voor de toeristen is Ecomare. Wat een moeilijke naam. Eco betekent: planten en dieren in hun omgeving. Mare betekent zee. Ecomare is een groot natuurmuseum met buiten een zeehondenopvang. In grote bassins worden daar de zeehonden met hun jongen verzorgd. De jongen die in Ecomare worden geboren brengt men later naar de Waddenzee. Ecomare trekt heel veel bezoekers.

boot.jpg (10430 bytes)

Vogelonderzoekers merken dat met name de vogels in het Waddengebied anders reageren op verstoringen dan tien jaar geleden. Vogels blijven nu minder lang in de lucht. Oorzaak is onder andere meer toeristen in dit gebied.

Texel is erg goed bereikbaar. Het is een veelzijdig eiland, erg populair voor toeristen. Je kunt er wandelen, fietsen, zwemmen, kamperen, strandjutten en zonnen.  Voor regenachtige dagen kunnen musea bezocht worden.

Vlieland is bij uitstek een vakantie-eiland voor mensen die rust zoeken. Het is verboden om daar met je eigen auto naartoe te gaan.

Ameland is vooral bekend bij de Wadlopers. Dit zijn toeristen die vanaf het vaste land de oversteek per voet over het wad wagen, uiteraard bij eb.

Ons groepje vindt dat we beginnen moeten met een beter toeristenbeleid door het wadlopen te beperken. In ieder geval te verbieden in het broedseizoen van de vogels. En geen wadlopers in de buurt van de zeehonden!

Geschreven door:
Hacer, Hanim, Elif, Tessa en Robina

Gebruik gemaakt van:

best bekeken met 800x600
line.gif (871 bytes)

Voor het laatst bijgewerkt op 11 mei 1999
Voor vragen over deze Website: neem contact op met de webmaster

Leeg.gif (132 bytes)