inleiding Waddebat
werkstuk aardgas
werkstuk toerisme
werkstuk molens
werkstuk zeehond
Leeg.gif (132 bytes)
stuur ons een emailtje
schrijf in ons gastenboek
bezoek onze homepage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waddebat
Het Waddebat is een digitale discussie, bedoeld voor leerlingen van het middelbaar onderwijs. Het is een samenwerkingsverband van De Digitale School en Het InterWad.
Dit werkstuk is geschreven door leerlingen van PC basisschool "De Wadden" uit Haarlem.
Logo basisschool De Wadden

deb-home.jpg (1059 bytes)  Inleiding

Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Wadden kregen dit schooljaar (1998-1999) onder andere de opdracht om een werkstuk te maken over De Waddenzee. Dit in het kader van het project TESAN: The Endangered Species And Nature.   Met dit project wordt samengewerkt met basisschool Cannelton in Indiana, VS. TESAN heeft (op 13 mei 1999) in de internationale internetwedstrijd CyberFair 99 de derde plaats behaald. Ruim dertig scholen, verspreid over de hele wereld, hebben zich bij ons project aangesloten. Er zijn al heel veel werkstukken op onze website gepubliceerd.

Onze leerlingen zijn erg geïnteresseerd geraakt in de problematiek rondom de Waddenzee. Vandaar dat we ons -ondanks het feit dat we een basisschool zijn- hebben aangemeld voor het Waddebat.

Voor dit Waddebat werden de leerlingen van groep 7-8 in vier kleine groepjes verdeeld. Ieder groepje bestond uit 5 leerlingen. Eén leerling(e) per groepje kreeg de opdracht als Waddebatleid(st)er op te treden. Deze leerling(e) zorgde ervoor dat de overige leerlingen aan het werk werden gezet en besprak met de leerkrachten de voortgang van het werkstuk.

Alvorens we ons gingen verdiepen in de discussies, wilden we eerst achtergrondinformatie. Vandaar dat de vier groepen de opdracht kregen om een werkstuk te maken over één van de vier Waddebat casus. Informatie werd gevonden in het documentatiecentrum, in de bibliotheek, in de digitale encyclopedie en op Internet. Waarbij we de website van het Waddebat veelvuldig raadpleegden.

Wegens tijdgebrek zijn de leerlingen niet helemaal toegekomen aan het uitbrengen van een advies. Wat dat betreft is er niets nieuws onder de zon; ook de overheid maakt zich hier veelvuldig schuldig aan. Toch menen wij dat als u onze werkstukken zorgvuldig doorleest, u een beeld kunt vormen van waar voor onze leerlingen de aandachtspunten liggen en wat zij van de problematiek vinden.

Dit voorwoord is geschreven door beide leerkrachten (Ingrid Kroonenberg en René de Vries); de rest van de website is geschreven door de leerlingen. We hebben gebruik gemaakt van de pictogrammen van Het InterWad om zodoende beter herkenbaar aan de discussies mee te kunnen doen. Heel veel plezier met onze bijdrage. Vergeet niet om na afloop ons gastenboek te tekenen.

best bekeken met 800x600
line.gif (871 bytes)

Voor het laatst bijgewerkt op 13 mei 1999
Voor vragen over deze Website: neem contact op met de webmaster

Leeg.gif (132 bytes)